DAVINA MICHELLE

VRIJDAG 13 SEPTEMBER 2019
START SHOW: 17:45 UUR


Davina deed in 2016 mee aan Idols, ze is een YouTube grootheid en was in 2018 te zien in het elfde seizoen van het AVROTROS-programma Beste Zangers.
Michelle Davina Hoogendoorn (1995), bekend onder haar artiestennaam Davina Michelle, is een Nederlands zangeres en YouTuber. Ze woont in Nieuwerkerk aan den IJssel.
In 2016 nam zij deel aan het vijfde seizoen van het RTL 5-programma Idols. Tijdens haar auditie zong ze het nummer Nobody's Perfect van Jessie J. Tijdens de duetten ronde viel ze af en was haar Idols-avontuur over. Davina pakte door en in februari 2017 startte ze haar eigen YouTube-kanaal, waarop ze wekelijks een cover van een Engelstalig nummer plaatst. In augustus 2017 zong ze het nummer What About Us van de Amerikaanse zangeres P!nk. Een maand later noemde de Amerikaanse zangeres zelf de cover geweldig en zei ze onder andere: "That's better than I will ever sound". Hierna ging de video viraal, waarna ze meerdere malen in programma's zoals RTL Late Night en De Wereld Draait Door en verschillende plaatsen in de Verenigde Staten optrad. In oktober 2018 was de bewuste video ruim negen miljoen keer bekeken en heeft haar kanaal meer dan vierhonderdvijftigduizend 450.000 abonnees.
Inmiddels kennen veel mensen haar van haar vertolking van Het Duurt Te Lang (oorspronkelijk van Glen Faria) die ze zong in het programma Beste Zanger. Twee dagen na de uitzending belandde dit nummer op de eerste plaats van meest gedownloade nummers in iTunes. Later in 2018 behaalde het nummer de 1e plek in de Nederlandse Top 40, de Mega Top 50 en de de Nederlandse Single Top 100.
Kom op 13 en 14 september 2019 naar het Annie M.G. Schmidtpark en laat je onderdompelen in de gezelligheid en de geuren en kleuren van Opperdepop Festival!
KOM ALVAST IN DE STEMMING...


... OF LEES DE ANDERE MUZIKALE NIEUWTJES OVER OPPERDEPOP