DAVINA MICHELLE


VRIJDAG 8 SEPTEMBER 2023


22:45 - 23:45


Michelle Davina Hoogendoorn, bekend onder haar artiestennaam Davina Michelle, nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van het RTL 5-programma Idols. Tijdens haar auditie zong ze het nummer Nobody's Perfect van Jessie J. Tijdens de duetten ronde viel ze af en was haar Idols-avontuur over.


Davina pakte door en in februari 2017 startte ze haar eigen YouTube-kanaal, waarop ze wekelijks een cover van een Engelstalig nummer plaatst. In augustus 2017 zong ze het nummer What About Us van de Amerikaanse zangeres P!nk. Een maand later noemde de Amerikaanse zangeres zelf de cover geweldig en zei ze onder andere: "That's better than I will ever sound". Hierna ging de video viraal, waarna ze meerdere malen in programma's zoals RTL Late Night en De Wereld Draait Door en verschillende plaatsen in de Verenigde Staten optrad. In oktober 2018 was de bewuste video ruim negen miljoen keer bekeken en heeft haar kanaal meer dan 450.000 abonnees.


Inmiddels kennen veel mensen haar van haar vertolking van Het Duurt Te Lang (oorspronkelijk van Glen Faria) die ze zong in het programma Beste Zanger. Twee dagen na de uitzending belandde dit nummer op de eerste plaats van meest gedownloade nummers in iTunes. Later in 2018 behaalde het nummer de 1e plek in de Nederlandse Top 40, de Mega Top 50 en de de Nederlandse Single Top 100.


Na verschillende succesvolle Nederlandse samenwerkingen laat Davina op haar indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’ zien waar ze voor staat. Stevige pop-tracks, van powerballads tot dansbare songs, met empowering teksten. Het album wordt op spectaculaire wijze afgesloten met een live versie van ‘Liar,’ een nog niet eerder uitgebrachte publieksfavoriet. Davina heeft inmiddels een indrukwekkende prijzenlijst, waaronder een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ Met ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ en ‘my own world’ heeft ze meerdere platina en gouden hits op haar naam staan.

OPPERDEPOP FESTIVAL
8 EN 9 SEPTEMBER 2023


ANNIE M.G. SCHMIDTPARK BERGSCHENHOEK