STICHTING TAAI


ONDERZOEK NAAR CYSTIC FIBROSIS

Stichting TAAI heeft als doel wetenschappelijk onderzoek te stimuleren naar de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis, ook wel bekend als CF of Taaislijmziekte, door middel van financiële bijdragen. Er is al veel baanbrekend onderzoek gedaan met prachtige resultaten, maar nog niet genoeg! Stichting TAAI streeft ernaar om wetenschappelijk onderzoek naar betere behandeling en uiteindelijk genezing van Cystic Fibrosis de bevorderen en te ondersteunen.
Cystic Fibrosis
Cystic Fibrosis (CF) is één van de meest voorkomende erfelijke ziekte in Nederland en is nog niet te genezen. Ongeveer 1.500 mensen in Nederland hebben CF en er worden ongeveer 25 kinderen per jaar geboren met deze ziekte. Naar schatting is 1 op de 30 Nederlanders drager van een foutje in het CF-gen.
De levensverwachting is in de loop der jaren sterk gestegen, maar nog steeds veel te laag. De levensverwachting van mensen met CF ligt tussen de 40 en 45 jaar, slechts de helft van de mensen met CF wordt ouder dan 40-45 jaar. Dit zijn voor Stichting TAAI onacceptabele getallen.
CF kent ruim 2000 verschillende mutaties, onderverdeeld in 5 klassen. Dit wil zeggen dat alle mutaties per klasse dezelfde soort eigenschap hebben en elk een eigen fout in de gen heeft. Die fout resulteert in het hebben van CF, maar ontstaat net wat anders. Daarom is niet alle medicatie die nu beschikbaar is geschikt voor iedereen met CF.
De oplossing is dichtbij
Er wordt veel onderzoek gedaan en er zijn al prachtige resultaten geboekt, maar er is veel meer geld nodig om echt door te kunnen pakken. Stichting TAAI zet zich met hart en ziel in om deze ziekte voor eens en voor altijd uit te bannen. Dit doen ze door financiële bijdragen te leveren aan baanbrekend onderzoek. Middels diverse donateurwervende acties zamelt de Stichting geld in om in samenwerking met artsen en wetenschappen onderzoeken te financieren.
Stichting TAAI op Opperdepop Festival
Een substantieel deel van de opbrengst van de VIP-tickets en VIP-tafels van zaterdag 12 september gaat naar Stichting TAAI. Stichting TAAI heeft de ANBI-status. Wil jij een VIP-ticket of VIP-tafel kopen? Stuur dan een mailtje naar info@opperdepop.nl.