VEELGESTELDE VRAGEN


ALLES WAT JE MOET WETEN

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld. Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen
1VRAGEN OVER TICKETS & VOUCHERS EN OPPERDEPOP FESTIVAL IN CORONATIJD
Ik heb mijn ticket uit 2020 doorgeschoven naar Opperdepop 2021. Hoe werkt dit?
Je hebt ervoor gekozen om je ticket van 2020 mee te nemen naar een volgende editie van Opperdepop. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor. Het ticket dat je kocht voor de editie in 2020 is gewoon geldig voor de editie van Opperdepop in 2021. Dit geldt voor alle tickets, waaronder ook de reeds aangekochte consumptiemunten. Je kunt dus gewoon je ticket van 2020 meenemen.

Ik ben mijn ticket uit 2020 kwijt.
Ben je de gegevens van je in 2020 gekochte ticket kwijt? Stuur dan een email met jou gegevens naar info@yourticketprovider.nl. Dat kan zijn:
  1. REF nummer (te vinden op je bankafschrift);
  2. Voor- en achternaam van degene die het ticket heeft gekocht;
  3. E-mailadres waarmee het ticket is gekocht.
Dit geldt voor alle festivaltickets.

Ik heb mijn 2020-ticket(s) omgewisseld naar een voucher. Kan ik deze inwisselen?
Je kunt de voucher inwisselen in de ticketshop. De voucher is geldig op het gehele aanbod in de shop. Je kunt de voucher inwisselen t/m 31 december 2024.

Ik heb niet het hele bedrag van de voucher opgemaakt. Wat kan ik doen met het restbedrag?
Vouchers kunnen niet worden omgezet in geld. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je het overige tegoed voor een andere editie inzetten of bijvoorbeeld munten of een ticket voor een kluisje via de ticketshop kopen. De voucher is geldig t/m 31 december 2024, volgend jaar inwisselen is dus ook een mogelijkheid.

Ik heb mijn ticket(s) 100% gedoneerd.
Bedankt voor je donatie! Dankzij jouw donatie kunnen we blijven bestaan en deze nieuwe editie organiseren. In de ticketshop koop je je ticket voor de nieuwe editie.

Ik heb mijn ticket(s) gedeeltelijk gedoneerd.
Bedankt daarvoor! Je ontving een voucher voor het gedeelte van het ticket dat je níet doneerde. Deze voucher kun je inwisselen in de ticketshop, het is geldig op het gehele aanbod in de shop.

Ik heb een kind- of jeugdticket gekocht, maar mijn kind is dit jaar over de gestelde leeftijd heen. Wat nu?
Daar gaan wij dit jaar niet moeilijk over doen. Ook op 9, 10 of 11 september 2021 heeft je kind toegang tot Opperdepop met dit ticket.

Hoe voorkom ik ticketoplichting?
Elk ticket van Opperdepop heeft een unieke barcode die slechts éénmaal gescand kan worden. Voorkom teleurstellingen en zorg dat er geen kopieën van gemaakt kunnen worden. Koop je tickets daarnaast via onze eigen ticketshop of via TicketSwap. Koop geen tickets via Marktplaats of andere aanbieders.

Zijn er dit jaar minder kaarten voor Opperdepop 2021 verkrijgbaar?
Aan onze oproep om kaarten te bewaren is massaal gehoor gegeven. Daar zijn we super blij mee. Dit betekent dat tweederde van de tickets voor deze nieuwe editie al verkocht is en dat er dus ook minder tickets voor Opperdepop in de vrije verkoop beschikbaar zijn. Tip: Wacht niet te lang met aanschaffen.

Wat als Opperdepop in 2021 ook niet kan doorgaan?
We zijn optimistisch dat de ontwikkelingen snel de goede kant op zullen gaan en dat er aan het einde van de zomer weer evenementen mogelijk zijn. We maken ons dan ook op voor een supergave Opperdepop editie. Mocht het echter tegenzitten, dan zit er niets anders op dan geduldig en nagelbijtend te wachten tot Opperdepop 2022. We streven er in dat geval naar om Opperdepop in hetzelfde weekend plaats te laten vinden.

Wat gebeurt er met mijn tickets als Opperdepop in 2021 niet doorgaat?
Jouw tickets worden dan wederom doorgeschoven naar 2022. Ook krijg je weer de mogelijkheid om een voucher te ontvangen, jouw tickets te doneren of het betaalde bedrag van de tickets terug te krijgen.

Worden er nog wijzigingen aangebracht in het programma?
Het volledige programma van 2020 is doorgeschoven naar 2021. Echter is in deze tijd niets zeker. Houdt altijd goed de sociale media in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en wijzigingen in het programma.

Gaat Opperdepop door binnen een 1,5 meter samenleving?
Nee, Opperdepop gaat niet door als we de 1,5 meter afstand moeten hanteren. Natuurlijk kan er binnen 1,5 meter heel veel. Maar wij weten dat jullie houden van een praatje, een hapje, een alcoholische versnapering, een dansje en lekker vals meezingen. Het is niet realistisch om binnen deze maatregel op een fijne en goede manier het festival te organiseren.

Werken jullie met sneltesten of een vaccinatiebewijs?
Opperdepop gaat open volgens de richtlijnen van de overheid die op dat moment gelden, zodat iedereen veilig kan komen genieten. We moeten er daarom ook rekening mee houden dat de overheid een sneltest of vaccinatiebewijs verplicht kan stellen. Dit vinden wij niet ideaal, maar we zullen er ons aan houden als dit ervoor zorgt dat we het festival kunnen organiseren.

Heb je nog meer vragen? Stuur ons een berichtje.
2ALGEMENE VRAGEN
Wat is Opperdepop Festival?
Opperdepop Festival is een tweedaags culinair muziekfestival in het Annie M.G. Schmidtpark, Pluk van de Pettefletpad, in Bergschenhoek. Het festival had in 2019 haar eerste editie en wordt georganiseerd door hetzelfde team als Festival CuliNESSE in Nesselande.

Wat zijn de openingstijden van Opperdepop Festival?
Donderdag 9 september van 17:00 tot 23:00 uur
Vrijdag 10 september van 17:00 uur tot 00:00 uur
Zaterdag 11 september van 15:00 uur tot 00:00 uur

Kun je het terrein tussentijds verlaten?
Het is toegestaan het terrein te verlaten en weer terug te komen. Geef bij het verlaten van het terrein even bij de beveiliging aan dat je weer teug wilt komen, dan voorzien ze je van een polsbandje of stempel. Je entreeticket/passe partout is maar 1x per dag te scannen, dus daarmee kun je niet terug het terrein op.
LET OP: Kinderen onder de 18 mogen alleen met begeleiding het terrein betreden/verlaten.

Zijn er kluisjes beschikbaar op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar op het terrein. De huur voor een kluisje kun je direct met het kopen van je ticket afrekenen. Je vindt dit onder 'bijproducten'.

Zijn er poncho’s verkrijgbaar?
Ja, deze zijn te koop bij alle muntenkassa's.

Is er merchandise verkrijgbaar?
Nee, er is geen festival merchandise te koop. Wanneer artiesten eigen merchandise meenemen wordt dit apart vermeld.

Is er EHBO aanwezig?
Ja, er is gediplomeerde EHBO aanwezig. In geval van nood kunt u beveiliging aanspreken of met uw vraag naar EHBO.

Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
• Eten en drinken
• Huisdieren
• Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
• (Vuur)wapens
• Drugs/alcohol
• Vuurwerk
• (Plastic) flessen
• Glas en blik
• Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal.
• Stoelen, krukjes e.d.


Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (naast de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard. Je kunt ook contact opnemen met info@opperdepopfestival.nl

Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
Nee, er zijn geen sigaretten te koop op het terrein van Opperdepop Festival.

Mag er gerookt worden op het terrein?
Het festival is in de open lucht, dus er mag gerookt worden. Wel verzoeken we alle bezoekers om respect te hebben voor het grasveld en hun sigaretten in de vuilnis- of asbakken weg te gooien. In tenten is het niet toegestaan te roken.

Waar kan ik me aanmelden voor hulp bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan Opperdepop Festival. Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@opperdepopfestival.nl en dan nemen we contact met je op.

Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan Opperdepop Festival?
Stuur een email met informatie naar info@opperdepopfestival.nl.

Algemene voorwaarden
Lees het hier

Huisregels
Lees het hier
3VRAGEN OVER TICKETS
Heb je jouw tickets niet gehad? Of is er iets fout gegaan met je bestelling?
Neem contact op met info@yourticketprovider.nl

Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.

Welk ticket moet en kan ik kopen?

Uitleg tickets Opperdepop Festival
Met een toegangsticket voor Opperdepop Festival heb je toegang tot alle optredens en activiteiten. Er is geen verschil in gradaties en er zijn geen speciale plus-concerten voor een meerprijs. Het kan voorkomen dat er op het terrein nog betaald moet worden voor een extra activiteit zoals een photobooth, maar dit geldt niet voor optredens en shows.

Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroeg-boek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.

Regulier dagticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je Opperdepop Festival op 1 dag bezoeken. Je kiest vantevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen. Deze tickets zijn bedoeld voor volwassenen (18 jaar en ouder).

Regulier Jeugdtickets – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd Opperdepop op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het jeugdticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.

Regulier Kidsticket – geldig op vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar Opperdepop Festival en hoeven geen ticket te hebben. Kinderen van 13 t/m 17 dienen een jeugdticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen Opperdepop Festival op 1 dag bezoeken. Let op: Dit kan alleen onder begeleiding van iemand van 30 jaar of ouder. Het kidsticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.

Passe-partout – regulier, jeugd of kids
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus alle drie de dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) naar Opperdepop Festival. Het ticket is op naam en wordt drie dagen gescand aan de deur.

Munten tickets
Online gekochte munten kunnen worden omgewisseld voor daadwerkelijke consumptiemunten. Als je vooraf munten koopt, kun je deze voor openingstijden (tijden worden nog gecommuniceerd per mail) al bij de hoofdkassa aan de voorzijde van het terrein ophalen. Ook gaat de hoofdkassa elke dag eerder open voor muntenkopers. Op het festivalterrein is een speciale muntkassa ingericht. Hier kun je jouw digitale munttickets omwisselen voor muntjes en hoef je niet in de rij bij reguliere muntkassa’s.

Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Kaarten zijn alleen om te ruilen indien beschikbaarheid dit toelaat, maar niet retour te zenden. Je kunt je tickets laten omruilen door te mailen naar info@yourticketprovider.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).

Ik wil mijn ticket graag retourneren, omdat ik niet meer naar Opperdepop Festival wil.
Gekochte tickets worden niet teruggenomen.

Ik wil graag een BTW bon ontvangen van mijn gekochte kaartje.
Je ontvangt automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de BTW factuur? Stuur een mailtje naar info@opperdepopfestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)

Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Binnen de openingstijden van het festival kun je het terrein op met een geldig ticket.
4VRAGEN OVER BEREIKBAARHEID
Hoe kom ik op Opperdepop Festival?
Het adres van Opperdepop Festival is Pluk van de Pettefletpad, Bergschenhoek, gelegen in het Annie M.G. Schmidtpark. De ingang van het festival ligt aan de parkzijde van de Raadhuislaan. Wanneer je via deze straat het park betreedt, kom je vanzelf bij de ingang.

Deze locatie is te bereiken met OV. Plan je route hier. Ook met de fiets kun je perfect richting het terrein komen. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplekken op de nabijgelegen parkeerplaats, dus we raden iedereen af om met de auto te komen.

Zijn er parkeerplaatsen bij het terrein?
Ja, er zijn parkeerplaatsen aan de Tobias Asserlaan, 2662 SB Bergschenhoek.

Zijn er taxistandplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van Opperdepop Festival.

Is er een fietsenstalling?
Ja, naast het festivalterrein is een fietsenstalling te vinden.
5VRAGEN OVER TOEGANKELIJKHEID
Is het terrein geschikt voor mindervaliden?
Het terrein is op een grasveld. Alleen bij slecht weer worden vlonderpaden aangelegd.

Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale entreekaarten voor mindervaliden.

Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?
Bij de EHBO is een mindervalidentoilet beschikbaar.

Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Nee, er zijn geen aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden buiten de reguliere parkeergelegenheid in de omgeving van het terrein. Uiteraard is er wel een kiss & ride waar mindervaliden, vlak bij de entree, afgezet kunnen worden.

Kan ik krukken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.
6VRAGEN OVER KIDS EN KIDSTOEGANG
Hebben kinderen toegang tot Opperdepop Festival?
Ja, kinderen mogen mee naar Opperdepop Festival. Kids tot 3 jaar hebben gratis toegang. Kids van 3 t/m 12 jaar hebben toegang met een speciaal kids-ticket. Kids van 13 t/m 17 jaar hebben toegang met een jeugdticket. Let op: Dit kan alleen onder begeleiding van iemand van 30 jaar of ouder.

Kidspaviljoen
In het Kidspaviljoen zullen activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, met professionele begeleiding.

Kids-verzamelpaal
Er is een kids-verzamelpaal op Opperdepop Festival, vlakbij het Kidspaviljoen. Zie voor de locatie de plattegrond. Spreek op deze plek af, mochten je kind en jij elkaar onverhoopt kwijtraken.

Tip: voorzie je kind van een polsbandje met telefoonnummer.
7VRAGEN OVER PERS EN MEDIA
Mag ik zomaar fotograferen op het terrein van Opperdepop Festival?
Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een pers accreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via info@opperdepopfestival.nl of via www.opperdepop.nl/media-en-pers

Ik wil graag publiceren over Opperdepop Festival en kom graag in contact met de organisatie.
Neem contact op met de organisatie via info@opperdepopfestival.nl of ga naar www.opperdepop.nl/media-en-pers voor het contactformulier.

Ik ben op zoek naar beeldmateriaal van Opperdepop Festival
Neem contact op met de organisatie via info@opperdepopfestival.nl.

Ik wil graag een persbericht ontvangen van Opperdepop Festival
Via www.opperdepop.nl/media-en-pers kun je de meest recente persberichten downloaden van het festival. Ben je op zoek naar andere informatie of wil je opgenomen worden in de perslijst van Opperdepop Festival? Neem contact op met info@opperdepopfestival.nl.
TICKETS