VEELGESTELDE VRAGEN


ALLES WAT JE MOET WETEN

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld.
Natuurlijk kun je ons ook een berichtje sturen.

ALGEMENE VRAGEEN

1Wat is Opperdepop Festival?
Opperdepop Festival is een tweedaags culinair muziekfestival in het Annie M.G. Schmidtpark, Pluk van de Pettefletpad, in Bergschenhoek. Het festival had in 2019 haar eerste editie en wordt georganiseerd door hetzelfde team als Festival CuliNESSE in Nesselande.
2Wat zijn de openingstijden van Opperdepop Festival?
Vrijdag 8 september 2023 van 15:00 uur tot 00:00 uur
Zaterdag 9 september 2023 van 14:00 uur tot 00:00 uur
Bezoekers kunnen het festival tot een half uur voor sluitingstijd betreden. Daarna sluiten de poorten. 
3Tot hoe laat kun je het terrein betreden?
Bezoekers kunnen het festival tot een half uur voor sluitingstijd betreden. Daarna sluiten de poorten. 
Al binnen en moet je tussentijds even weg? Je kunt dan tot 20:30 uur het terrein weer op. Daarna geldt: buiten = buiten.
4Kun je het terrein tussentijds verlaten?
Het is toegestaan het terrein te verlaten en weer terug te komen. Je bezoekersbandje geeft je toegang tot het terrein. LET OP: dit kan tot 20:30 uur. Daarna geldt: buiten = buiten.
Je entreeticket/passe partout is maar 1x per dag te scannen, dus daarmee kun je niet terug het terrein op.
LET OP: Kinderen onder de 18 mogen alleen met begeleiding het terrein betreden/verlaten.
5Mag ik als kind alleen naar Opperdepop?
Nee, iedereen onder de achttien jaar moet begeleid worden door een volwassen ouder/voogd. Een vriend of vriendin van 18 jaar telt dus bijvoorbeeld NIET als begeleiding. Maximaal vier kinderen per begeleider.
6Het wordt warm, mag ik water en zonnebrand meenemen?
Je mag zonnebrandcrème meenemen het terrein op. Zonnebrandolie is niet toegestaan. Daarnaast mag je een LEEG flesje meenemen naar binnen. Op het terrein kun je deze gratis vullen.
7Zijn er waterpunten op het terrein?
Vanwege de warmte zijn er waterpunten op het terrein waar je gratis drinkwater kunt tappen.
8Mogen kinderen ook op een volwassenticket naar binnen?
Nee, het ticket is alleen geldig voor de aangegeven leeftijd.
9Zijn er kluisjes beschikbaar op het terrein?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar op het terrein. De huur voor een kluisje kun je direct met het kopen van je ticket afrekenen. Je vindt dit onder 'bijproducten'.
10Zijn er poncho’s verkrijgbaar?
Ja, deze zijn te koop bij de barren.
11Is er merchandise verkrijgbaar?
Er is geen merchandise. Gehoorbescherming en poncho's zijn te koop bij de barren.
12Is er EHBO aanwezig?
Ja, er is gediplomeerde EHBO aanwezig. In geval van nood kunt u de beveiliging aanspreken met uw vraag.
13Wat mag ik niet meenemen op het terrein?
• Eten en drinken
• Huisdieren
• Scherpe/lange voorwerpen (messen, scharen, stokken, paraplu's etc.)
• (Vuur)wapens
• Drugs/alcohol
• Vuurwerk
• (Plastic) flessen. Vanwege de warmte mag een leeg waterflesje mee het terrein op
• Zonnebrandolie. Zonnebrandcrème is wel toegestaan.
• Glas en blik
• Selfiesticks, camerastatieven, professionele camera's, overig opnamemateriaal.
• Stoelen, krukjes e.d.
14Waar kan ik de gevonden voorwerpen vinden?
Bij de hoofdkassa (naast de ingang) worden alle gevonden voorwerpen bewaard. Je kunt ook contact opnemen met info@opperdepopfestival.nl
15Kan ik sigaretten kopen op het terrein?
Nee, er zijn geen sigaretten te koop op het terrein van Opperdepop Festival.
16Mag er gerookt worden op het terrein?
Het festival is in de open lucht, dus er mag gerookt worden. Wel verzoeken we alle bezoekers om respect te hebben voor het grasveld en hun sigaretten in de vuilnis- of asbakken weg te gooien. In tenten is het niet toegestaan te roken.
17Waar kan ik me aanmelden voor hulp bij het festival?
Leuk dat je wilt meewerken aan Opperdepop Festival. Stuur je CV, een korte motivatie en het onderdeel waar je graag bij zou willen helpen naar info@opperdepopfestival.nl en dan nemen we contact met je op.
18Hoe kan ik met mijn product/dienst deelnemen aan Opperdepop Festival?
Stuur een email met informatie naar info@opperdepopfestival.nl.
19Welke betaalmiddelen gelden op Opperdepop Festival?
Op Opperdepop Festival kan alleen met consumptiemunten betaald worden, met uitzondering van de kluisjes. Consumptiemunten kunnen betaald worden met contant geld of pin.
20Kunnen munten ingewisseld worden voor geld?
Nee, consumptiemunten kunnen niet worden ingewisseld voor geld.
21Algemene voorwaarden
Lees het hier
22Huisregels
Lees het hier

VRAGEN OVER TICKETS

1Heb je jouw tickets niet ontvangen? Of is er iets fout gegaan met je bestelling?
Neem contact op met info@yourticketprovider.nl
2Wanneer is mijn ticket geldig?
Het ticket is geldig op de dag die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts bieden het gehele weekend toegang tot het festival.
3Welk ticket moet en kan ik kopen?
Uitleg tickets Opperdepop Festival
Met een toegangsticket voor Opperdepop Festival heb je toegang tot alle optredens en activiteiten. Er is geen verschil in gradaties en er zijn geen speciale plus-concerten voor een meerprijs. Het kan voorkomen dat er op het terrein nog betaald moet worden voor een extra activiteit zoals een photobooth, maar dit geldt niet voor optredens en shows.

Early Bird Tickets
Early Bird betekend slechts ‘vroege vogel’. De Early Bird tickets zijn dus exact hetzelfde als alle reguliere tickets, alleen zijn zij goedkoper. Je krijgt als het ware een vroeg-boek-korting. Als de Early Bird tickets zijn uitverkocht, zijn er alleen nog reguliere tickets (tegen de normale prijs) te koop.

Regulier dagticket – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Met een regulier dagticket kun je Opperdepop Festival op 1 dag bezoeken. Je kiest vantevoren een dag uit, en koopt het ticket specifiek voor deze dag. Deze dagen zijn na aankoop niet meer te wisselen. Deze tickets zijn bedoeld voor volwassenen (18 jaar en ouder).

Regulier Jeugdtickets – geldig op donderdag, vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Met een regulier jeugdticket kan de jeugd Opperdepop op 1 dag bezoeken. Let op: Personen jonger dan 18 jaar mogen het evenement uitsluitend betreden of verlaten onder begeleiding van een ouder of voogd (tenminste 30 jaar oud). Het jeugdticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.

Regulier Kidsticket – geldig op vrijdag of zaterdag
Dit ticket is geldig voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 3 mogen kosteloos naar Opperdepop Festival en hoeven geen ticket te hebben. Kinderen van 13 t/m 17 dienen een jeugdticket te hebben. Met een regulier kidsticket kunnen kinderen Opperdepop Festival op 1 dag bezoeken. Let op: Dit kan alleen onder begeleiding van iemand van 30 jaar of ouder. Het kidsticket is 1 vooraf bepaalde dag geldig en deze dag is na aankoop niet meer te wisselen.

Passe-partout – regulier, jeugd of kids
Een passe-partout is een weekendticket. Met een passe-partout ticket kun je dus alle drie de dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) naar Opperdepop Festival. Het ticket is op naam en wordt drie dagen gescand aan de deur.

Munten tickets
Online gekochte munten kunnen worden omgewisseld voor daadwerkelijke consumptiemunten. Als je vooraf munten koopt, kun je deze voor openingstijden (tijden worden nog gecommuniceerd per mail) al bij de hoofdkassa aan de voorzijde van het terrein ophalen. Ook gaat de hoofdkassa elke dag eerder open voor muntenkopers. Op het festivalterrein is een speciale muntkassa ingericht. Hier kun je jouw digitale munttickets omwisselen voor muntjes en hoef je niet in de rij bij reguliere muntkassa’s.
4Ik heb mijn kaartje per ongeluk voor de verkeerde dag gekocht, wat nu?
Kaarten zijn alleen om te ruilen indien beschikbaarheid dit toelaat, maar niet retour te zenden. Je kunt je tickets laten omruilen door te mailen naar info@opperdepopfestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift).
5Ik wil mijn ticket graag retourneren, omdat ik niet meer naar Opperdepop Festival wil.
Gekochte tickets worden niet teruggenomen.
6Ik wil graag een BTW bon ontvangen van mijn gekochte kaartje.
Je ontvangt automatisch een factuur met BTW bij aankoop van een ticket wanneer je jouw bedrijfsnaam invult. Vragen over de BTW factuur? Stuur een mailtje naar info@opperdepopfestival.nl o.v.v. je REF nummer. (Dit nummer staat vermeld op je bankafschrift.)
7Kan ik met mijn ticket altijd het terrein op?
Je ticket is geldig op de specifieke datum die vermeld staat op het ticket. Alleen passe partouts geven het gehele weekend toegang tot het festival. Binnen de openingstijden van het festival kun je het terrein op met een geldig ticket.
8Mag mijn kind ook naar binnen met een volwassene ticket?
Nee, dit mag niet. Op Opperdepop wordt een beperkt aantal kinderen en jongeren toegelaten. Kinderen en jongeren mogen dus alleen naar binnen met een geldig kids- of jeugdticket, afhankelijk van hun leeftijd.

VRAGEN OVER BEREIKBAARHEID

1Hoe kom ik op Opperdepop Festival?
Het adres van Opperdepop Festival is Pluk van de Pettefletpad, Bergschenhoek, gelegen in het Annie M.G. Schmidtpark. De ingang van het festival ligt aan de parkzijde van de Raadhuislaan. Wanneer je via deze straat het park betreedt, kom je vanzelf bij de ingang.

Deze locatie is te bereiken met OV. Plan je route hier. Ook met de fiets kun je perfect richting het terrein komen. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplekken op de nabijgelegen parkeerplaats, dus we raden iedereen af om met de auto te komen.
2Zijn er parkeerplaatsen bij het terrein?
Ja, er zijn parkeerplaatsen aan de Tobias Asserlaan, 2662 SB Bergschenhoek.
3Zijn er taxistandplaatsen?
Er zijn beperkt taxi’s beschikbaar na afloop van Opperdepop Festival.
4Is er een fietsenstalling?
Ja, naast het festivalterrein is een fietsenstalling te vinden.

VRAGEN OVER TOEGANKELIJKHEID

1Is het terrein geschikt voor mindervaliden?
Het terrein is voorzien van houten looppaden, ook geschikt voor rolstoelen. Let er wel op dat er kleine hoogteverschillen zijn tussen de looppaden/terrassen en het terrein zelf.
2Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?
Er zijn geen speciale entreekaarten voor mindervaliden.
3Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?
Bij de EHBO is een mindervalidentoilet beschikbaar.
4Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Nee, er zijn geen aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden buiten de reguliere parkeergelegenheid in de omgeving van het terrein. Uiteraard is er wel een kiss & ride waar mindervaliden, vlak bij de entree, afgezet kunnen worden.
5Kan ik krukken meenemen op het festivalterrein?
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het terrein.

VRAGEN OVER KIDS EN KIDSTOEGANG

1Hebben kinderen toegang tot Opperdepop Festival?
Ja, kinderen mogen mee naar Opperdepop Festival. Kids tot 3 jaar hebben gratis toegang. Kids van 3 t/m 12 jaar hebben toegang met een speciaal kids-ticket. Kids van 13 t/m 17 jaar hebben toegang met een jeugdticket. Let op: Dit kan alleen onder begeleiding van iemand van 30 jaar of ouder of een ouder/verzorger.
2Kidspaviljoen
In het Kidspaviljoen zullen activiteiten voor kinderen worden georganiseerd door gro-up, met professionele begeleiding.
3Kids trefpunt
Er is een kids trefpunt op Opperdepop Festival, vlakbij het Kidspaviljoen. Zie voor de locatie van het Kidspaviljoen de plattegrond. Spreek op deze plek af, mochten je kind en jij elkaar onverhoopt kwijtraken.
4Extra tip!
Voorzie je kind tijdens Opperdepop Festival van een polsbandje met telefoonnummer.

VRAGEN OVER PERS EN MEDIA

1Mag ik zomaar fotograferen op het terrein van Opperdepop Festival?
Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een persaccreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via info@opperdepopfestival.nl of via www.opperdepop.nl/media-en-pers
2Ik wil graag publiceren over Opperdepop Festival en kom graag in contact met de organisatie.
Neem contact op met de organisatie via info@opperdepopfestival.nl of ga naar www.opperdepop.nl/media-en-pers voor het contactformulier.
3Ik ben op zoek naar beeldmateriaal van Opperdepop Festival
Neem contact op met de organisatie via info@opperdepopfestival.nl.
4Ik wil graag een persbericht ontvangen van Opperdepop Festival
Via www.opperdepop.nl/media-en-pers kun je de meest recente persberichten downloaden van het festival. Ben je op zoek naar andere informatie of wil je opgenomen worden in de perslijst van Opperdepop Festival? Neem contact op met info@opperdepopfestival.nl.
OPPERDEPOP FESTIVAL
8 EN 9 SEPTEMBER 2023


ANNIE M.G. SCHMIDTPARK BERGSCHENHOEK