WAYLON

ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019
START SHOW: 18:30 UUR


Waylon kennen we van nummers Wicked Ways en The World can Wait. Zijn deelname aan het eerste seizoen van Holland's Got Talent in 2008 en zijn taak als jurylid in The Voice of Holland en It Takes 2. Ook is hij o.a. bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival 2014 met The Commin Linnets en nogmaals als soloartiest in 2018 met het nummer Outlaw in 'em.
Waylon, artiestennaam van Willem Bijkerk (Apeldoorn, 20 april 1980), is een Nederlandse zanger. Bijkerk heeft zichzelf vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings. Waylon begon in 1995 en zong samen met Carlo en Irene in het programma Telekids, waar hij het refrein inzong van het nummer Harry de Hengst. Van jongs af aan was hij geïnspireerd door countrymuziek en drumde hij in/met de band West Virginian Railroad. In 2001 woonde en werkte hij een jaar in de Verenigde Staten waar hij ook optrad in de show van zijn idool Waylon Jennings met wie hij ook werkte.
In 2008 brak hij door met zijn album Wicked Ways. Sindsdien won hij meerdere prijzen, waaronder de titel ‘beste zanger’ bij de 3FM Awards en de Borsato Award. De laatste jaren is Waylon vooral in het nieuws geweest door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival.
Vier jaar na zijn eerste deelname aan het Eurovisiesongfestival (als deel van The Common Linnets), maakte AVROTROS in november 2017 bekend dat het Waylon intern had geselecteerd om Nederland solo te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2018. Vanaf 23 februari 2018 trad Waylon vijf uitzendingen achter elkaar op in het televisieprogramma De Wereld Draait Door, waarbij hij telkens een potentiële inzending liet horen. De keuze voor het winnende lied had hij echter vooraf al gemaakt. Op 2 maart 2018 onthulde Waylon in De Wereld Draait Door dat zijn keuze gevallen was op Outlaw in 'em.
Kom op 13 en 14 september 2019 naar het Annie M.G. Schmidtpark en laat je onderdompelen in de gezelligheid en de geuren en kleuren van Opperdepop Festival!
KOM ALVAST IN DE STEMMING...


... OF LEES DE ANDERE MUZIKALE NIEUWTJES OVER OPPERDEPOP